Historie Kerk

  Site: Portugues / Nederlands

Lees meer over ons, lees onze geschiedenis

LOGO - Historie Kerk

De Braziliaanse kerk Mover do Espírito Santo in Apeldoorn, Nederland, hield in het begin zijn bijeenkomsten in het huis van voorgangster Edilene L. Castro. In het begin waren de bijeenkomsten eenvoudig, met een kleine groep leden onder leiding van de voorgangster. Voor de eer en glorie van God groeide de groep zodanig dat in het hart van voorgangster Edilene het diepe verlangen ontstond om een ​​evangelische kerk te openen in Apeldoorn. Met als doel het evangelie te prediken en te onderwijzen over het koninkrijk van God, aan mensen die graag het woord van God wilden horen. Het tweede doel was om liefde over te brengen op anderen en mensen te helpen, door de liefde van God.

Door een openbaring van God werd de wil van God bevestigd in het leven van de voorgangster en werd de Igreja Mover do Espírito Santo (Kerk: Beweging van de Heilige Geest) geboren. Momenteel werkt de kerk om het evangelie te verkondigen onder Brazilianen, Spaanstaligen en Nederlanders. Iedereen is welkom in het huis van God, want samen vormen we het lichaam van Christus. De kerk houdt eens per maand een Nederlandse dienst voor Nederlanders die de kerk bezoeken op de laatste zondag van de maand. Er is dan een Nederlandse spreker en er worden Nederlandse liederen gezongen. Natuurlijk is er wel vertaling voor Portugees-taligen. De overige wekelijkse diensten zijn in het Portugees, maar er is Nederlandse vertaling beschikbaar!

We geloven dat Jezus onze Heer en Redder is, maar niet alleen dat: We geloven dat Hij de zoon van God is, die naar de wereld is gestuurd om ons te redden. Wij vinden dat we zijn Woord niet alleen moeten kennen, maar ook moeten ervaren. We willen alles in praktijk brengen van wat onze Heer Jezus ons heeft geleerd. Net zoveel van anderen houden als we van onszelf houden. Zijn voorbeeld volgen zodat we kunnen groeien in geloof en het koninkrijk van God kunnen bereiken.

Voorgangster Edilene Castro

FB IMG 1617610892733 800x800 - Historie Kerk

Voorganger Eduardo C. Rodrigues

IMG 20210406 WA0008 800x509 - Historie Kerk
Prof. José Eduardo de Castro Rodrigues – Bachelor in theologie
en postdoctoraal in religieuze wetenschappen.


Prof. José Eduardo de Castro Rodrigues – Bachelor in theologie en postdoctoraal in religieuze wetenschappen.

Ik ontmoette Pastor Edilene in 2016, toen ik de eerste Internationale Wonderkruistocht uitvoerde. Vanaf dat moment ontwikkelden we een geweldige vriendschap. In de loop van een paar maanden nodigde Pastor Edilene me uit om haar theologische concepten te herzien. Ik had de kans om haar nieuwe dingen van de theologie te leren, wat kleine twijfels over moeilijk te interpreteren onderwerpen weg te nemen en samen tijdens de studie leerde ik ook van haar een aantal dingen. We bereikten het jaar 2017, de kleine groep die ze leidde, groeide, werd sterker, totdat de tijd aanbrak om zichzelf als kerk te organiseren.

Terwijl de kerk in volle werking was van haar activiteiten, genietend van de zegeningen van de hoogste, bekerende zielen, mensen die uit aangrenzende steden kwamen om zich bij de kerk aan te sluiten, nodigde de voorganger mij uit om de geestelijke dekking van de kerk te doen, dat wil zeggen: dekking gegeven door een pastoor is een soort sponsoring. In 2018 werd de kerk erkend als een religieuze entiteit door de Nederlandse overheid, waarbij de documentatie werd uitgegeven om volledig te functioneren binnen de kaders van de wet.

In hetzelfde jaar van 2018 reisde ik op uitnodiging van de kerk voor een periode van 3 maanden naar Nederland. Samen met pastoor Edilene hebben we nieuwe banen ontwikkeld, nieuwe werkers opgeleid, huizen bezocht, naast de normale activiteiten van de kerk en het openen van diensten in andere steden. Ik keerde terug naar Nederland in het jaar 2019. Vandaag, halverwege het jaar 2021, blijf ik hulp verlenen aan de kerk Mover do Espírito Santo. Zelfs van een afstand besloot de kerk mij uit te nodigen voor het vice-presidium, waardoor ik zelfs een ereplaats kreeg in deze bediening. woonachtig in Brazilië.

Compartilhar